Balın 6 Şifalı Özelliği
Günümüzde şekerin zararlarından o kadar çok bahsediliyor ki pek çok kişi “tatlı” herhangi bir şey yemenin sağlığımız için zararlı olduğunu düşünüyor. Rafine şekerler bedenimiz için gerçekten zararlı olabilir ancak doğada meyvelerde, kök sebzelerde ve balda bedenimiz için faydalı olan şekerler bulunmaktadır. Balın sağlığımız üzerindeki 6 faydasını öğrenmek için okumaya devam edin!
Tarçınla karıştırılmış bal kalp damarlarını ve arterleri canlandırır ve kolesterolü %10’a kadar düşürür. Bu karışımı düzenli olarak tükettiğinizde kalp krizi riskini azaltırsınız. Balın bu özelliğinden faydalanmak için, 1 veya 2 yemek kaşığı balı 1/3 tatlı kaşığı toz tarçın ile birlikte bir bardak ılık suya ekleyin ve bu karışımdan her gün bir bardak için.
Balın içerisindeki doğal şekerler sağlıklı bir kalori ve enerji kaynağıdır. Dahası, enerji ihtiyacınız olduğunda bal tüketmek sizi tatmin ederek canınızın tatlı başka bir şey çekmesini de önler. Balın sağladığı doğal enerji bitkinlikle de baş etmek için birebirdir. Kendinizi yorgun hissettiğinizde kahve, kek veya çikolata tüketmeden önce bir yemek kaşığı işlenmemiş bal yemeyi deneyin.
http://sagligabiradim.com/balin-6-sifali-ozelligi/
1- Bağışıklık sistemini tetikler
Bal bağışıklık sistemini güçlendirip bedeni bakterilere karşı koruyan pek çok enzim, vitamin ve mineral içerir. Öksürük, boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı, grip ve soğuk algınlığı tedavileri için bal çok etkilidir. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için her gün bir bardak sıcak suyun içerisine 1 veya 2 yemek kaşığı bal ekleyip için. Bu karışımı daha etkili bir hale getirmek için isterseniz içerisine biraz limon suyu ve bir tutam tarçın ekleyebilirsiniz.2- Kilo vermenize yardımcı olur
Sabahları aç karınla içerisine limon ve bal eklenmiş bir bardak sıcak su içmek, beden arındırma ve kilo verme programlarının çoğunda yer alır. Bunu her gün yaparak karaciğerinizi arındırabilir, toksinleri atabilir ve kilo verebilirsiniz. En iyi sonucu elde etmek için, kahvaltıdan önce bir limonun suyu ve 1 yemek kaşığı balı bir bardak sıcak suya ekleyip için. Ayrıca bu karışım, akşamları da keyifle içebileceğiniz bir içecektir.3- Kalp hastalığı riskini azaltır
Tarçınla karıştırılmış bal kalp damarlarını ve arterleri canlandırır ve kolesterolü %10’a kadar düşürür. Bu karışımı düzenli olarak tükettiğinizde kalp krizi riskini azaltırsınız. Balın bu özelliğinden faydalanmak için, 1 veya 2 yemek kaşığı balı 1/3 tatlı kaşığı toz tarçın ile birlikte bir bardak ılık suya ekleyin ve bu karışımdan her gün bir bardak için.
4- Hazımsızlığa iyi gelir
Bal antiseptik etkisi sayesinde, hazımsızlık çeken kişilerin mide asitlerini azaltır ve sindirime yardımcı olur. Ayrıca bal gazı da azalttığı için, aşırı yemek yeme sonucu ortaya çıkan şişliği de rahatlatır. Ağır bir yemekten önce 1 veya 2 yemek kaşığı bal tüketerek hazımsızlık oluşmasını önleyebilirsiniz. Eğer zaten aşırı miktarda yemek yediyseniz içerisine bal ve limon katılmış bir bardak ılık su yiyeceklerin sindirim sisteminde ilerlemesine yardımcı olacaktır.5- Yorgunluğa iyi gelir
Balın içerisindeki doğal şekerler sağlıklı bir kalori ve enerji kaynağıdır. Dahası, enerji ihtiyacınız olduğunda bal tüketmek sizi tatmin ederek canınızın tatlı başka bir şey çekmesini de önler. Balın sağladığı doğal enerji bitkinlikle de baş etmek için birebirdir. Kendinizi yorgun hissettiğinizde kahve, kek veya çikolata tüketmeden önce bir yemek kaşığı işlenmemiş bal yemeyi deneyin.
6- Cilt sorunlarına iyi gelir
Antimikrobiyal ve antifungal özellikleri sayesinde bal, cildinize çok iyi gelen bir üründür. Cildinizdeki şişlik veya sivilcenin üstüne bir parça işlenmemiş bal sürün ve gece boyunca cildinizin onu emmesine izin verin. Sabah kalktığınızda hemen yüzünüzü yıkayın. Bunu düzenli olarak uyguladığınızda cildinizin daha kusursuz olduğunu göreceksiniz. Ayrıca bal egzama, sedef hastalığı ve saçkıran gibi başka cilt problemlerine de iyi gelir, enflamasyonu indirir ve kuruluğu giderir.http://sagligabiradim.com/balin-6-sifali-ozelligi/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder