29 Aralık 2014 Pazartesi

Bal ve tarçın karışımının mucizevi faydaları ve bu karışım nasıl yapılır?

Bal ve tarçın karışımının mucizevi faydaları ve bu karışım nasıl yapılır?


Bal ve tarçın karışımının mucizevi faydaları ve bu karışım nasıl yapılır?
 

Bizi yaratan Allah, verdiği hatsallıkların çaresini de doğada bize vermiş. Eğer biz verilen çareleri doğru olarak kullanabilirsek, her hangi bir sorun yok.

Bu yazımızda Bal ve Tarçın’ın faydalarından, yarattığı mucizelerden bahsedeceğiz.

Tarçın ve Bal karışımı nasıl yapılır? Bu karışımın faydaları nelerdir?

Tarçınlı bal tek kelime ile mucizevî doğal bir ilaç. Kanserden kilo vermeye, kalp hastalıklarından kolesterole, soğuk algınlığından cilt enfeksiyonlarına kadar iyileştiremediği hastalık yok gibi...

Hindistan'da bir geleneksel tıbbi tedavi yöntemi ile balın yanık tedavisindeki etkisin kıyaslandığını ve 1 haftanın sonunda balla tedavi edilen yanıkların %91, diğer yöntemle tedavi edilenlerin %7 oranlarında enfeksiyon riskinden korunduğunu biliyor muydunuz?

İlaç firmaları bu bilgilerin yayılmasından hoşlanmayacak, çünkü tarçınlı bal düzenli kullanıldığında pek çok ilaçtan daha sağlıklı ve daha etkili bir ilaç.

Önce karışımın nasıl yapıldığına bir bakalım.

Önce bir bardak suyu kaynatıp, sıcak suya tarçın koyarak ve demlenmeye ve soğumaya bırakmak gerekiyor. Kaynar suya sakın bal koymayın. Sıcak su baldaki enzimleri öldürüyor. Su oda sıcaklığına geldiğinde tarçının iki katı kadar bal ekleyin. Yatmadan bardağın yarısını için ve diğer yarısını sabaha bırakın.

Bu veya normal bal-tarçın karışımının faydalarına gelince:

Bal ve tarçın karışımının pek çok hastalığı iyileştirdiği biliniyor. Bir yan etkisinin olmaması da çabası. Şekerli olmasına rağmen doğru miktarda alındığında diyabet hastalarına dahi zarar vermiyor. Batılı bilim insanlarının araştırmalarına göre:

Bal ile toz tarçını karıştırın ve kahvaltıda kızarmış ekmekle yemek en güzel beslenme şekillerinden.

 Bu beslenme şekli, kolesterolü düşürür ve muhtemelen kalp krizini önlermiş. Tarçınlı balın düzenli olarak tüketilmesi kalp vuruşlarını güçlendirirmiş. Bildiğiniz gibi yaşlandıkça atar damarlar ve toplardamarlar esnekliklerini kaybediyor ve tıkanıyor. Tarçınlı bal ise damarları yeniden canlandırıyor.

Arterit hastalar bir fincan sıcak suya iki yemekkaşığı bal ve bir çay kaçığı toz tarçın koyarak faydalı bir içecek hazırlayabilirler. Günlük olarak içilirse kronik arterit hastaları dahi iyileşebilir. Kopenhag Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada 200 hastalarını kahvaltıdan önce bir kaşık bala yarım çay kaşığı tarçın ile tedavi eden doktorlar 73 hastanın tümüyle ağrıdan kurtulduğunu, bir ay içerisinde ağrı yüzünden hareket edemeyen hastaların hemen hepsinin ağrı çekmeksizin yürümeye başladığını görülmüş.

İki yemek kaşığı toz tarçın ile bir yemek kaşığı balı ılık suya ekleyerek içmek, idrar yolundaki mikropları öldürüyormuş.

Kim bilebilirdi ki? İki yemek kaşığı bal ve üç yemek kaşığı toz tarçın 450 gram çay kolesterol hastasına verildiğinde iki saat içerisinde kandaki kolesterol oranının %10 azalacağını! Günde üç kez alındığında kronik kolesterol dahi tedavi edilebiliyormuş. Günlük olarak yenen bal ise kolesterol şikâyetlerini azaltıyormuş.

Sık ya da ağır soğuk algınlığı şikâyeti olanlar bir kaşık ılık bal, çeyrek kaşık toz tarçınla üç gün boyunca birer kez alınırsa,  çoğu kronik öksürüğü ve soğuk algınlığını tedavi edebilir, sinüsleri temizleyebilirmiş.

Tarçınlı balın boğaz ağrısını iyileştirdiği ve boğaz ülserini kökünden kazıdığı da söyleniyor.
Hindistan ve Japonya'da yapılan araştırmalar tarçınlı balın midede oluşan gazları önlediğini gösteriyor.

Tarçınlı balın günlük tüketimi bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve vücudu bakteri ile virüs saldırılarından koruyor. Balın düzenli tüketimi akyuvarları güçlendirerek bakteriyel ve viritük hastalıklara karşı direnci artırıyormuş.

İki yemek kaşığı bala serpilen toz tarçının yemek yemeden önce alınması asitliliği önlüyor ve en ağır yemekler dahi sindirilebiliyormuş.

İspanyol bir bilim insanı baldaki doğal bir bileşenin grip mikrobunu öldürdüğünü ve hastayı gripten kurtardığını kanıtladı.

Bal ve toz tarçın ile hazırlanan çay düzenli olarak içildiğinde ileri yaşın etkilerini azaltıyormuş.

Çay yapmak için dört yemek kaşığı bal, bir çay kaşığı tarçın ve üç fincan kaynamış su kullanılıyor. Günde 3-4 kez 1/4 fincan içildiğinde, cildi taze ve yumuşak tutar ve yaşlanmayı önlermiş.

Boğaz ağrıdığında ya da gıdıklandığında bir kaşık bal yemek, boğazdaki rahatsızlık geçene dek 3 saatte bir tekrarlanınca, ağrı ve gıdıklanmanın geçtiği bilimsel olarak kanıtlandı.

Üç yemek kaşığı bal ve bir çay kaşığı toz tarçını karıştırıp, yatmadan önce sivilcelerin üzerine sürerek yatınız ve ertesi gün ılık suyla yıkayınız. İki hafta her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden sökermiş.

Bal ve toz tarçını etkilenen bölgelere eşit miktarda uygulamak egzama, mantar ve her türlü cilt enfeksiyonunu iyileştirirmiş.

Her gün sabahları kahvaltıdan yarım saat önce, boş mideye ve geceleri yatmadan önce bir bardak kaynamış suyun içine bal ve toz tarçın koyup düzenli içilince, obezite sorunu yaşayanlarda bile kilo verebiliyorlarmış.

Japonya ve Avustralya'da yapılan araştırmalar mide ve kemik kanserinin başarıyla tedavi edilebildiğini gösteriyor. Bu kanser çeşitlerinden muzdarip hastalar günde bir yemek kaşığı bal ve bir çay kaşığı tarçını üç parçaya bölerek bir ay boyunca almaları gerekiyormuş.

Yakın zamanda yapılan araştırmalar gösteriyor ki baldaki şeker vücudun güç kazanmasına yardımcı oluyor. Bal ve toz tarçın tüketen yaşlılar daha zinde ve esnek olduklarını ifade ediyor.

Her gün diş fırçaladıktan sonra ve öğleden sonra 15.00'te alındığında bir haftada vücut direnci artıyor.
Güney Amerikalılar sabahları bir çay kaşığı bal ve tarçın konmuş suyla gargara yapıyor böylece nefesleri gün boyu güzel kokuyormuş.

Günlük olarak sabah ve akşamları bal-tarçın ikilisini almak duyma kaybını giderebiliyormuş.
Gördüğünüz gibi her an elinizin altında bulunan bu gıdaları almak ve faydalarından yararlanmak herkesin elinde.


http://blog.milliyet.com.tr/bal-ve-tarcin-karisiminin-mucizevi-faydalari-ve-bu-karisim-nasil-yapilir-/Blog/?BlogNo=468124



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder