8 Şubat 2016 Pazartesi

Efkan Vural - Derslerde başarılı olmak

Efkan Vural - Derslerde başarılı olmak

Sevgili Efkan Vural hocam epey emek harcayarak yazmış, sevgili öğrencilere başarıyı yakalamaları için maddeler halinde çok etkili tavsiyeleri sıralamış. Allah razı olsun hocam.

Derslerde başarılı olmak
 Sevgili Öğrenciler!

 Bugün 2015-2016 Eğitim ve öğretim yılının 2. dönemi başlıyor. Birinci dönemi unutalım,tertemiz bir sayfa açarak ikinci döneme başlayalım. Birinci dönemde yaşamış olduğunuz olumsuz şeyleri bir kenara koyunuz. Derslerinizde başarılı olmak için ,her şeye yeniden başlayınız. Birinci dönemdeki başarıyı devam ettirmek ve başarıyı arttırmak;başaramadığınız, yada az başarılı olduğunuz derslerden başarılı olmak için sizlere aşağıda bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Bu tavsiyelere uyarsanız başarıyı yakalamanız mümkün olacaktır.
Bunlar;
1-Kendinizi başarıya ve başarılı olmaya inandırınız.

2- Okula gitmeyi ve derslere girmeyi önemseyiniz.

3- Okula ve derslere zamanında gidiniz. Geç kalmayınız.

4- Okulda ,ders ortamlarında ve her yerde arkadaşlarınıza karşı saygılı davranışlarda bulununuz.

5-Öğretmenlerinizin, anne ve babalarınızın ve büyüklerinizin tavsiyelerine kulak veriniz.

6- Ders konularını ders içinde öğrenmeye çalışınız.

7-Dersleri çok iyi dinleyiniz. Çok sevdiğiniz bir filmi izler gibi, tüm dikkatinizi derse verin. Unutmayın ders konularını ancak derste öğrenebilirsiniz.

8- Öğretmenlerinizi çok sevdiğiniz bir oyuncu gibi takip ediniz.

9- Teneffüslerde bol oksijen alarak dinleniniz.

10- Kişisel ders çalışma plan ve programı hazırlayınız. Yapabileceklerinizi planlayın ve yaptığınız plana uymaya çalışın.

11-Günlük çalışmanızı planlı bir şekilde mutlaka yapınız.

12- Ders konularını derste anlamış olabilirsiniz. Ancak öğrendiklerimiz nankörlk eder ve onları unutabiliriz. Derslerde öğrendiklerinizi unutmamak için günlük ve haftalık tekrar yapmalısınız.

13- Öğrendiklerinizi pekiştirmek için tekrar çok önemlidir. Öğretmenlerinizin öğrettiği şeyleri, çözdükleri problemleri tekrar çözerek verilmek istenen bilgileri kavramalısınız. Yeni sorular çözerek öğrendiklerinizi uygulamalısınız.

14- Günlük tekrarın yanında bir sonraki günün dersleriyle ilgili ödevleri ve ön hazırlıkları yapmalısınız. Derslere hazırlıklı gelmeye çalışınız.

15- Ders işlenirken, ders çalışırken ve diğer zamanlarda edindiğiniz bilgileri not edin. Derslerde önemli gördüğünüz şeyleri ,yapılması gerekenleri, ödevleri , sınav ve performans çalışmaları ile ilgili bilgileri yazabileceğiniz bir “not defteri” bulundurun.

16- Hafta sonları tüm derslerinizi tekrarlayarak çalışınız. Bilgilerinizi taze tutarak, yazılılara önceden hazırlıklı olunuz.

17- Yazılılara çalışırken tüm dikkatinizi ders çalışmaya verin. Asla kopya ve benzeri şeylere yönelmeyiniz. Böyle bir durumda kendinizi ders çalışmaya motive edemezsiniz. Çalışmanızdan verim alamazsınız.

18- Ders dışında kendinize özel zaman ayırınız. Kendinize ait işler yapın. Kitap okuma, yazı yazma ,şiir yazma, şiir okuma, müzik ve spor çalışması gibi faaliyetlerden uzak kalmamaya çalışın.

19- Vaktimiz var sonra çalışırız demeyiniz. Vakit nakittir. Zaman hemen geçer. Su gibi akıp gidiyor. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) bizi şöyle uyarıyor: “İnsan oğlu iki şeyin kıymetini bilememiştir: Bunlar : Vakit ve Sağlık”

20- Unutmayın sizlerin işi öğrenciliktir. Öğrenciliğin gereklerini yapmak zorundasınız.

İşiniz de (öğrencilikte) başarılı olmak istiyorsanız yukardaki tavsiyelerime uymanızı bir öğretmen olarak sizlerden istiyorum, sevgili tüm öğrenciler !

İkinci dönemin hepiniz için, ülkemiz için, hayırlı ve uğurlu, sağlıklı ve özellikle başarılı geçmesini Yüce Allahtan diliyorum.
 
 
 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder