22 Nisan 2014 Salı

1 kilo sütten 1 kilo yoğurt olur mu?

1 kilo sütten 1 kilo yoğurt olur mu?

Bu haberi facebookta okuyunca paylaşmak istedik.
En altta ise bir öneri paylaştık.

 

 Göz göre göre bu Müslüman millete Allah’ın haram kıldığı maddeleri haberi olmadan hergün yedirmeye kimsenin hakkı yoktur.

Pişmanlık Duyan Yoğurt üreticisinin itirafları

Yılların yoğurt üreticisi olan MD şok edici itiraflarda bulunuyor. İddiasına göre bazı yoğurt üreticileri, üç kuruş daha fazla kazanmak için, insan sağlığını hiçe sayarak akıl almaz hilelere baş vuruyor. Yoğurt üreticisi MD, sütün kaynatılması esnasında %40’ının su olarak buharlaştığını, bunun da maliyetleri artırdığını söylüyor... İşte yoğurt yapımındaki hileler de tam bu noktada başlıyor... Bazı uyanık üreticiler, gıda kodeksine göre yasak olmasına rağmen, sütün içerisine katkı maddeleri katarak, bu kaybı önleme yoluna gidiyor.

MD: Maliyeti düşürmek için yapılan hileler var. Nedir bu maliyeti düşürmek için yapılan hileler?..Güzel bir yogurt yapmak için % 40 suyunu uçurursunuz vakum vasıtasıyla maliyet % 40 daha üzerine biner. Ama benim bu bahsettiğim katkı maddelerini katttıgınız zaman % 40 uçurmanıza gerek kalmıyor. Aynı yogunlukta, aynı yapıda, aynı tüketicinin beğendiği şekilde yoğurt elde edebiliyorsunuz..

MD: Tabiiki domuz jelatinini siz heryerde ulu orta bulamazsınız. ama bunu satan firmalar var sizin adresinize kadar getirip teslim ediyor gizli biçimde ve bunu satan insanlar da eroin satan insanlar kadar para kazanıyor.çünkü bu üretici olan kişi yani jelatini alan kişi ne oldugunu bilmiyor..sadece şunu biliyor.. Ben bu kadar miktarda içine katacağım, bunun karşılığında bu kadar da menfaat saglayacağım, bunu biliyor.

MD: Ayrıca, yoğurdu katılaştırmak niyetiyle, evlerimizde aydınlatmak amacıyla kullandıgımız mumun yapımında kullanılan parafin denen yagı da tüketici, bilmeden sağlık için yediği yoğurdun içinde yiyor.

MD: Tabiiki, 5 tane de benim çocuğum var ,yani rahatsızlığım genel olarak bütün Türkiye’deki çocukların sağlığıyla oynandığını biliyorum onun için burdayım.

MD: Tabii bunların yapılmaması gerektiğine inanıyorum. Yaklaşık 2 senedir ikilem içerisindeyim. Bu konuda belki biraz önce de bahsettiğim gibi 150 kişi tarafından ihanetle suçlanacağım ama diğer tarafta çok büyük kitlenin yani bütün insanların bana şükran duyacağına inanıyorum. “


İtirafname burada bitiyor. Görüldüğü gibi artık mızrak çuvala sığmıyor. Yetkililer, sorumlular üreticiler, satıcılar ve bu çirkin muameleye muhatab olan tüketiciler ne yapmaları gerekiyorsa yapmak zorundadırlar.

Göz göre göre bu Müslüman millete Allah’ın haram kıldığı maddeleri haberi olmadan hergün yedirmeye kimsenin hakkı yoktur.

Bu Müslüman millete hizmet yapmak için yola çıktığını söyleyen bütün Sivil Toplum Kuruluşlarını göreve davet ediyoruz.

Bu ürünlerin şuursuzca müşteriliğini yapan ve kursağının emniyetinden sorumlu olan Müslümanları da ferdî hak ve sorumluluğunu yerine getirmeye çağırıyoruz.
 
*************************************************

Yoğurt Nasıl Yapılır - Yoğurdun Faydaları




http://www.diyadinnet.com/YararliBilgiler-682&Bilgi=yo%C4%9Furt-nas%C4%B1l-yap%C4%B1l%C4%B1r--yo%C4%9Furdun-faydalar%C4%B1

Yoğurdun bir çok faydası var. Ancak yoğurdun faydaları kadar nasıl yapıldığı da önemli. Dışardan alınan yoğurtların nasıl yapıldığı ve içine hangi kimyasal katkı Maddelerinin konulduğunu maalesef bilemiyoruz. Her yoğurt, saf yoğurt değil.

Bu yazımda, Sağlıklı beslenme ve zayıflama seminerlerimde belirttiğim birkaç püf noktasını sizlerle paylaşmak istedim.

Yemek yemesini bilmek kadar neyi ne zaman yiyeceğinizi de bilmek önemli. Bana göre yoğurt, insan oğlunun (Türkler tarafından bulunduğu bilinmektedir) en büyük icatlarından biri.


Yoğurdun Faydaları

Saymakla bitmez. Ama birkaçına değinmek istiyorum. Örneğin doğal bir nefes kokusu oluşturduğu gibi aynı zamanda da diş taşının oluşmasını engelliyor. Diş eti iltihaplarını önlüyor. Üstelik günün her Saatinde kolayca yenebilir.Yağ yakmada etkili bir gıda. Bilimsel olarak söylemek gerekirse, yoğurdu sofralarından eksik etmeyenlerin, diğerlerine göre %22 daha fazla kilo verdikleri görülmüş.

Bu oran karın bölgesinde %81’e kadar çıkıyor. Ayrıca yoğurt yağ yakışını sağladığı gibi kas yapımını da gerçekleştiriyor.

Bilindiği üzere, kas oranı yüksek olan bedenlerde günlük kalori tüketimi daha fazla oluyor. İşte size katmerli bir etki. Birbirini tetikleyen güzel bir etki. Yoğurt yağ yakıyor, kas oluşumunu sağlıyor, kaslarda daha fazla kalori harcamanıza sebep oluyor. Zayıflamak isteyenler için unutulmaması ve eksik edilmemesi gereken bir gıda.

Peki başka? En iyi anti baz. Mide asidini dengeler, ayrıca akşam özellikle meyve tüketiminin çok olduğu zamanlarda yenen yoğurt, midede biriken şekeri dengeleyici özelliği var. Böylece bedenin fazla şekeri ortadan kaldırmak için ürettiği insilün salgısını da azaltıp, insilünün bedene verdiği zararları da ortadan kaldırdığı için uzun ömürlü olmanızı sağlıyor.

Kolit, alerji, osteoporoz, hazımsızlık, Hipertansiyona yol açan kötü kolesterol ve kalp-damar hastalıklarına karşı güçlü bir koruyucu, özellikle "A", "B", "E" vitaminleri, Mineral tuzlar, kalsiyum, fosfor, Magnezyum içerikli beslenme alışkanlığı olan kişilere çok yararlı bir gıda.

Hazımsızlık çekenlere, mide ve bağırsak rahatsızlıkları olanlara şiddetle tavsiye ediyorum. Güzel ve genç görünmek isteyenler, cildinizi pürüzsüz hale getirir, saçlarınıza parlaklık kazandırır, nerden mi biliyorum, cilt güzellik maskelerinde ne kullanılıyor sanıyorsunuz?

Yaşlanma sonucu oluşan menopoz durumunda, içerdiği yüksek dozda kalsiyum osteoporoza karşı güvenli bir koruyucu etkisi olduğu da kanıtlanmıştır.

Yapılması kadar saklanması da önemli olan yoğurdun içindeki yararlı bakterilerin korunması için mutlak buzdolabında muhafaza edilmesi ve taze taze tüketilmesi gerekir. Aksi halde, yararlı maddelerin etkisi geçer.


Evde yoğurdu nasıl yapılır?
Malzeme : Süt (yeteri kadar süt, yani ne kadar tüketecekseniz o kadar süt.), maya için katıksız birkaç kaşık yoğurt.(bunu temin etmek için katkısız bir yoğurt bulmanızı öneririm belki bir köy yoğurdu yada çok güvendiğiniz bir markanın yoğurdu), Tencere, Sıvı termometresi.



Tarifi : Şimdi istediğiniz kadar yoğurt yapmak için, günlük sütü alın. Sütünüzü bildik bir yerden alın. Mümkünse sütün Su katılmamış ve pastörize edilmemiş olanını yani doğal halini tercih edin.

Bulamıyorsanız ve marketlerden birinden alacaksanız o zaman pastörize edilmiş olanı alın. Ne demek istediğimi iki sütü birden denediğinizde anlayacaksınız. Eğer kalorisi az olsun diyorsanız, o halde yağı alınmış sütleri tercih edin.

Tencereye koyduğunuz sütü, orta ateşteki ocağa Alın ve sütün kaynamasını bekleyin. Sütü arada bir karıştırın ki, sütünüz taşmasın. Bilenler bilir, ilk defa deneyecekler için söylüyorum, sütü ateşte bırakıp gitmeyin, küser valla, hemen Tencereyi terk eder, uyarmadı demeyin. Süt kaynamaya başladığında altını biraz daha kısıp, karıştırmaya devam edin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra, altını kapatın ve soğumasını bekleyin.

Soğutmak için özel bir çaba sarf etmeyin. Bırakın oda sıcaklığında kendiliğinden ısısı düşsün. Arada bir ısı termometrenizle sıcaklığını ölçün. 42 -44 dereceye düşene kadar bekleyin. Isı termometresi olmayanlar için, parmak metodunu tavsiye ederim. Küçük serçe parmağınızı süte hafifçe dokundurun, eğer parmağınız yanmıyorsa sütünüz mayalamaya hazır hale gelmiş demektir. Tabi parmağınız temiz olmasını unutmayın!

Şimdi bu aşamada yapmanız gereken çok önemli bir püf noktası var.

a) Sütün kaymağını bozmadan birkaç kaşık süt bir tabağa konur ve üzerine maya olarak ayırdığınız yoğurt konur ve karıştırılır.

b) Ya da sütü kaynatmaya başlamadan önce maya olarak hazırda tutulan yoğurt karıştırılır ve oda sıcaklığında bekletilir.

c) Yani dolaptan soğuk olarak alınıp mayalama işlemi yapılmaz.

Şimdi yoğurt mayası olarak hazırladığınız karışımı, yavaşça tencereye kenarından dökerek karıştırın. Tencerenin üstünü örtün. Yada ufak kaplarda yoğurt olarak saklamak istiyorsanız bu durumda karışım tencereden ufak kaplara alın ve üstünü örtün. Ben ufak çömleklere koymayı tercih ediyorum.
Örtmek için battaniye ya da havluları kullanabilirsiniz. Buradaki püf noktası, Tencere sıcaklığının muhafaza edilmesidir.

Bir püf noktası daha. Süte karıştırılacak oran, sütün %1-3 ü kadar olmalı. Yani 1 Litre süt için 3 çorba kaşığı yoğurt maya olarak kullanın.

3 ya da 4 Saat sonra tencereye bakın. Yoğurdunuz tutmuşsa, etrafını açın ve 1 saat kadar dinlendirin. Sonra dolaba koyun ve soğumasını bekleyin. Afiyetle yiyebilirsiniz.

Hadi bir püf noktası daha, tatlı yoğurt seviyorsanız bu süre normal, biraz ekşi istiyorsanız, o zaman tencerenin üstünü açmak için daha uzun süre, örneğin 6 – 7 saat bekletmenizi tavsiye ediyorum. Kendi ağız lezzetinize göre deneyerek süreleri belirleyebilirsiniz.

Hipnotik sağlıklı beslenme ve zayıflama seminerlerimde ve özel seanslarda anlattığım bu yöntemi uygulayanlar gibi sizin de sağlığınıza doğal yöntemlerle kavuşmanız dileğiyle…

Sağlıcakla kalın

Adnan Kervan


 
 
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder